ສະຫຼົດໃຈ !! ເສຍຊີວິດຍ້ອນໂຄວິດ-19 ໃນຂະນະຖືພາ 9 ເດືອນ ຖືວ່າເປັນລາຍທຳອິດ – ສື່ລາວ.ຄອມ
Connect with us

ຂ່າວຕ່າງປະເທດ

ສະຫຼົດໃຈ !! ເສຍຊີວິດຍ້ອນໂຄວິດ-19 ໃນຂະນະຖືພາ 9 ເດືອນ ຖືວ່າເປັນລາຍທຳອິດ

Published

on

ສະຫຼົດໃຈ !! ເສຍຊີວິດຍ້ອນໂຄວິດ-19 ໃນຂະນະຖືພາ 9 ເດືອນ ຖືວ່າເປັນລາຍທຳອິດ

ຈາກເວັບໄຊໄທ ໄດ້ລາຍງານວ່າ :

เชื่อว่า คุณแม่ท้อง ในช่วงนี้ คงจะเครียด และ กังวลเกี่ยวกับเรื่อง โรคไวรัสโคโรน่า (Coronavirus) หรือ Covid-19 เพราะหลายคนคงกลัวว่า ถ้าตัวเองเป็นจะส่งผลอะไรต่อลูกน้อยในครรภ์ไหม หรือ โรคนี้มีผลกระทบยังไงต่อคนท้องและลูกในครรภ์บ้าง และ ที่น่ากังวลที่สุดคือ หากติดโคโรน่าไวรัส(Coronavirus) จะเสียชีวิตไหม ล่าสุดวันนี้มีรายงานข่าวจะประเทศอินเดียว่าแม่ท้องตายเพราะโควิด-19 โรคร้ายที่คืบคลานเข้ามาใกล้ตัวเรื่อยๆ

โดยทาง The Hindu เว็บไซต์สื่อชื่อดังของอินเดีย ได้ทำการลงข่าวของการจากไป ของแม่ท้องอายุ 30 ปีจากเมือง Nala Sopara เป็นหนึ่งในเจ็ดของผู้เสียชีวิตด้วย โรคไวรัสโคโรน่า(Coronavirus) หรือ Covid-19 เมื่อวันจันทร์ที่ผ่านมา โดยหญิงตั้งครรภ์เก้าเดือน ได้ทำการเข้ารับการรักษาที่ โรงพยาบาล BYL Nair ในเมืองมุมใบ เมื่อวันที่ 4 เมษายน

จากอาการเบื้องต้นที่แพทย์ได้เล่าคือ หญิงตั้งครรภ์ดังกล่าวมาโรงพยาบาลพร้อมอาการหายใจลำบาก โดยจากอาการที่พบเอื้องต้นเธอถูกสงสัยว่าเป็น โรคไวรัสโคโรน่า (Coronavirus) หรือCovid-19 แพทย์ที่ดูแลอาการเผยว่าเธออยู่ในกลุ่มที่มีอาการหายใจลำบากเฉียบพลัน

แพทย์ยังเผยว่า ลูกน้อยในครรภ์ ก็ตายเช่นกัน ซึ่งเป็นวีคที่ 36 ของการตั้งครรภ์ ซึ่งเชื้อไวรัสโควิด-19 และ แม่ท้องคนดังกล่าวก็เสียชีวิตไม่กี่ชั่วโมงต่อมาจากการรักษา

สุดช็อค! แม่ ท้อง ตายเพราะโควิด-19 โรคร้ายที่คืบคลานเข้า มาใ กล้ ตัว เรื่อยๆ

เรื่องที่น่าเศร้าคือแม่ท้องคนดังกล่าวถูกปฏิเสธการรักษาจากโรงพยาบาลสองแห่ง ก่อนมาที่โรงพยาบาล BYL Nair และ ที่น่ากังวลคือแม่ท้องคนดังกล่าวไม่มีประวัติเดินทางจากประเทศที่เกี่ยวข้องอีกด้วย

ไวรัสโคโรน่า (Coronavirus) หรือ Covid-19 คืออะไร?

อย่างแรกที่ควรรู้เลย คือไวรัสโคโรน่า หรือโควิด-19 (Covid-19) สามารถติดต่อจากคนสู่คนได้ผ่านสารคัดหลั่ง เช่น น้ำมูก น้ำลาย น้ำตา ดังนั้น การไอ การจาม การสัมผัสสารคัดหลั่ง แล้วเผลอมาจับหน้า ขยี้ตา หยิบอาหารทาน ล้วนเป็นสิ่งที่สามารถทำให้ติดเชื้อโควิดได้ทั้งนั้น แล้วก็เป็นสาเหตุหลัก ๆ เลย ที่ทำให้ไวรัสแพร่กระจายไปทั่วโลก อย่างที่เราทราบสถานการณ์ในตอนนี้

แต่อย่างไรก็ตาม ตามจากสถิติผู้ป่วยโควิด-19 (Covid-19) นั้น จำนวนผู้ติดเชื้อรุนแรงส่วนใหญ่มักจะเป็นกลุ่มผู้สูงอายุ มากกว่ากลุ่มเด็กเล็ก ยังไม่ได้มีรายงานชัดเจนถึงสาเหตุเหล่านี้ แต่คาดว่า น่าจะมาจากเรื่องโรคประจำตัว รวมไปถึงระบบภูมิคุ้มกันด้วย

แต่อย่างไรก็ตาม คนท้องที่เป็นโควิด-19 นั้นก็สามารถส่งผลกระทบต่างๆต่อลูกน้อยในครรภ์ได้โดยแม่ท้องหากติดไวรัสโคโรน่า (Coronavirus) จะทำให้เป็นหนักมากกว่าบุคคลทั่วไป เพราะการเปลี่ยนแปลงทางร่างกายของแม่ท้อง ทำให้การทำงานของปอดนั้นมีประสิทธิภาพที่ลดลงปริมาณการใช้ออกซิเจนก็จะเพิ่มขึ้น ระบบภูมิคุ้มกันของแม่ท้องก็จะเปลี่ยนไป ซึ่งอาจจะเกิดภาวะแทรกซ้อนจากโรคระบบทางเดินหายใจอีกด้วย  ซึ่งการเปลี่ยนแปลงทางร่างกายของแม่ท้องนั้น จะทำให้แม่ท้องเวลาป่วยเป็นโรคที่เกี่ยวข้องกับไข้หวัดใหญ่ จะมีความรุนแรงมากกว่าคนอื่น นั้นหมายความว่า โรคไวรัสโคโรน่า (Coronavirus) มีเกณฑ์ที่ป่วยหนักกว่าคนอื่น และ มีเกณฑ์ที่จะพบภาวะแทรกซ้อนทั้งหัวใจและปอด กล่าวโดย Dr. Kjersti Aagaard

และจากการวิจัยในกุมารเวชศาสตร์ของ JAMA Pediatrics ของสหรัฐอเมริกา เผยว่า แม่ท้องสามารถส่งต่อเชื้อไวรัสโคโรน่า (Cornavirus) สู่ลูกน้อยในครรภ์ได้ 

แม่ท้องลดความเสี่ยงการเป็นโคโรน่าไวรัส (Coronavirus)

  • เชื้อไวรัสนี้ติดต่อผ่านทางลมหายใจ สารคัดหลั่ง เช่น น้ำมูก น้ำลาย ควรใส่หน้ากากอนามัยเพื่อป้องกัน
  • เชื้อไวรัสโคโรน่าติดต่อในสัตว์เลี้ยงลูกด้วยนม เนื้อสัตว์ เช่น เนื้อหมู เนื้อวัว ควรทานแบบสุกเท่านั้น
  • ควรทานอาหารที่สุกแล้ว งดอาหารดิบ และเนื้อสัตว์ป่า
  • หมั่นล้างมือหรือเช็ดด้วยแอลกอฮอล์
  • ไม่อยู่ใกล้ชิดผู้ป่วยที่ไอ จาม
  • หลีกเลี่ยงการอยู่ในสถานที่แออัด และมีมลภาวะเป็นพิษ
  • งดเดินทางไปยังพื้นที่เสี่ยงโรคระบาด
  • ไม่นำมือมาสัมผัสตา จมูก ปาก ถ้าไม่จำเป็น
  • ไม่ใช้สิ่งของร่วมกับผู้อื่น เช่น ผ้าเช็ดหน้า แก้วน้ำ
  • หากแม่ท้องยังทำงานให้เน้นการ Work From Home ไปก่อนในช่วงนี้ 

ຂ່າວຕ່າງປະເທດ

ພົບຊາຍ 3 ຄົນ ຊາວໄນຈີເຣຍ ລັກລອບອອກຈາກປະເທດ ໂດຍການນັ່ງລີ້ຢູ່ໜ້າກຳປັ່ນບັນທຸກນ້ຳມັນ ເປັນເວລາ 11 ມື້

Published

on

ພົບຊາຍ 3 ຄົນ ຊາວໄນຈີເຣຍ ລັກລອບອອກຈາກປະເທດ ໂດຍການນັ່ງລີ້ຢູ່ໜ້າກຳປັ່ນບັນທຸກນ້ຳມັນ

ພົບກັບຜູ້ຊາຍ 3 ຄົນ ຊາວໄນຈີເຣຍຈາກເມືອງ Lagos. ລັກລອບເຂົ້າປະເທດສະເປນໂດຍການນັ່ງລີ້ຢູ່ໜ້າກຳປັ່ນບັນທຸກນ້ຳມັນ.

ໂດຍທັງ 3 ຄົນ ນັ່ງຢູ່ຈຸດນັ້ນ ເປັນເວລາ 11 ມື້

Continue Reading

ຂ່າວຕ່າງປະເທດ

ເບິ່ງເອົາເດີ ແບບຢ່າງ ສາວປະຢັດກິນ ຕຳໝີ ມື້ລະ 18,000 ກີບ ຈົນຊື້ເຮືອນໄດ້ 3 ຫຼັງ

Published

on

ປະຢັດກິນ ຈົນຊື້ເຮືອນໄດ້ 3 ຫຼັງ ຍິງຊາວຍີ່ປຸ່ນ ໃນໄວ 34 ປີ ກິນພຽງ 200 ເຢນ (18 ພັນກວ່າກີບ) ຕໍ່ວັນ.

ຂ່າວນີ້ຖືເປັນທີ່ສົນໃຈ ເມື່ອສື່ຂອງຍີ່ປຸ່ນ ລາຍງານຊີວິດຍິງສາວຊາວຍີ່ປຸ່ນທ່ານໜຶ່ງ ທີ່ກິນພຽງກິນພຽງ 200 ເຢນ (ປະມາານ 18 ພັນກວ່າກີບ) ຕໍ່ວັນ ປັດຈຸບັນມີເຮືອນ 3 ຫຼັງ ຜ່ານເວລາໄປ 16 ປີ.

ຍິງຜູ້ນີ້ລາວພະຍາຍາມດີ້ນຮົນ ແລະ ປະຢັດອົດອອມກວ່າ 16 ປີ ແລະ ໄດ້ຊື້ເຮື້ອນຫຼັງທີ 3 ໄດ້ເດືອນພະຈິກ ປີ 2019 ເຊິ່ງລາວໄດ້ເລີ່ມວາງແຜນຕັ້ງແຕ່ອາຍຸ 18 ປີ ເມື່ອມີເປົ້າໝາຍທີ່ຈະຊື້ເຮືອນ 3 ຫຼັງ ເມື່ອອາຍຸຮອດ 34 ປີ.

ຕອນອາຍຸ 27 ປີ ລາວໄດ້ຊື້ເຮືອນຫຼັງທຳອິດໃນແຂວງໄຊຕາມະ ດ້ວຍເງິນ 10 ລ້ານເຢນ (ປະມານ 912 ລ້ານກີບ) ແລະ ຊື້ເຮືອນຫຼັງທີ 2 ໃນຄາລາ 18 ລ້ານເຢນ ( 1,6 ຕື້ກວ່າກີບ) ເມື່ອອາຍຸພຽງ 29 ປີ ແລະ ໃນປີ 2019 ລາວ ອາຍຸໄດ້ 34 ປີ ກໍ່ໄດ້ຊື້ເຮືອນຫຼັງທີ 3 ໃນລາຄາ 27 ລ້ານເຢນ (2,4 ຕື້ກວ່າກີບ).

ຈາກການລາຍງານຂອງສື່ຍີ່ປຸ່ນ ເປີດເຜີຍວ່າ: ຍິງຄົນນີ້ ລາວກິນຈະໃຊ້ຈ່າຍບໍ່ເກີນ 200 ເຢນ ( 18.000 ກວ່າກີບ) ຕໍ່ວັນສຳລັບຄ່າອາຫານເພື່ອຄວາມຢູ່ລອດ ດ້ວຍງົບປະມານທີ່ຈຳກັດ ລາວຈະເຮັດອຸດົ້ງ ແລະ ຜັກ ກິນດ້ວຍເງິນພຽງ 50 ເຢັນ (4.560 ກີບ) ສຳລັບສ່ວນປະສົມ, ລາວບອກວ່າ ຖ້າກິນອີ່ມແລ້ວ ຈະກິດຫຍັງກໍ່ບໍ່ຕ່າງກັນ.

ໃນຕອນອາຍຸ 29 ປີ ລາວຕັດຜົມ ແລະ ຂາຍຜົມຂອງຕົນເອງໃນລາຄາ 3.100 ເຢນ (282.720 ກີບ) ປັດຈຸບັນນອກຈາກເຮັດວຽກປະຈຳໃນອຸດສາຫະກຳອະສັງຫາລິມະຊັບແລ້ວ ລາວຍັງມີລາຍໄດ້ຈາກການເກັບຄ່າເຊົ່າຈາກຫ້ອງວ່າງຈາກອະສັງຫາລິມະຊັບຂອງລາວ ແລະ ເປີດຄາເຟ່ແມວ Cafe Yunaagi ຈາກເຮືອນຫຼັງທີ 3 ເຊິ່ງແມວທຸກໂຕທີ່ຢູ່ຄາເຟ່ ເປັນແມວທີ່ຊ່ວຍເຫຼືອຈາກຂ້າງທາງ.

Continue Reading

ຂ່າວຕ່າງປະເທດ

ເດືອດ! APEC 2022 ໄທວຸ້ນ ຜູ້ປະທ້ວງປະທະກັບຕຳຫຼວດຄວບຄຸມຝຸງຊົນ.

Published

on

APEC 2022 ໄທວຸ້ນ ຜູ້ປະທ້ວງປະທະກັບຕຳຫຼວດຄວບຄຸມຝຸງຊົນດຸເດືອດ.

ຜູ້ປະທ້ວງຈຳນວນຫຼາຍໄດ້ລວມຕົວກັນປະທ້ວງຕໍ່ກອງປະຊຸມ APEC ທີ່ຈັດຂຶ້ນທີ່ນະຄອນຫຼວງບາງກອກ ເຊິ່ງມີຜູ້ນຳລະດັບໂລກກຳລັງປະຊຸມກັນ.

ຮູບພາບເດັ່ນຄື ຍາພໍ່ອົງໜຶ່ງໃນນາມຜູ້ປະທ້ວງໄດ້ໂດດຖີບຕຳຫຼວດ ປານໃນໜັງ.

….

ຮູບ: ຣອຍເຕີ

Continue Reading
ເດືອນພະຈິກ 2023
ເສົາ ​ອາ ​ຈ ​ພ​ຫ ​ສ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Trending

ທ່ານບໍ່ມີສິດສຳເນົາ ບົດຄວາມນີ້ໄດ້ ສົນໃຈບົດຄວາມຕິດຕໍ່ ຜູ້ດູແລລະບົບຖ້າສົນໃຈບົດຄວາມນີ້